Sayfalar

18 Ağustos 2011 Perşembe

Athletic Bilbao Trabzonspor UEFA Maçı Hangi Kanalda Ne Zaman






Athletic Bilbao Trabzonspor UEFA Maçı Hangi Kanalda Ne Zaman 





Trabzonspor Athletic Bilbao Uefa Maçı 18 Ağustos Perşembe günü D-smart Platformu'ndan yayınlanacak. Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turunda eşleştiği Athletic Club de Bilbao İspanya'nın Bask Bölgesi'nin futbol takımıdır.



1928'den beri La Liga'da mücadele eden kulüp Real Madrid ve FC Barcelona ile birlikte ligden hiç düşmemiş üç takımdan birisidir. Athleic Bilbao 8 kez La Liga'yı, 24 kez de İspanya Kupası'nı kazanmayı başardı.



Maçlarını 40 bin kişilik San Mames Stadı'nda oynayan kırmızı beyazlı takımı İspanyol teknik adam Marcelo Bielsa çalıştırıyor. Bask Bölgesi'nin diğer takımlarından farklı olan Athletic Bilbao bölge haricinde hiçbir oyuncuyu takımında oynatmaz.



Takım bu geleneğini yıllardır sürdürmektedir. Formasına hiçbir zaman reklam almayan Bilbao temsilcisi 110 yıl sonra bu geleneğe son vererek 2008 yılı başlangıç olmak üzere, 2011'e kadar Bask kökenli bir petrol şirketinin forma reklamını almıştır. Tarihi boyunca kadrosunda oynattığı tek yabancı futbolcu Bixente Lizarazu olup, bu futbolcu da Fransa'nın Bask Bölgesi'ndendir. Athletic Bilbao'nun kullandığı San Mames Stadı 1913 yılında inşa edilmiş olup La Liga'da maç yapılan en eski stadyumdur.



İLK MAÇ TRABZON'DA Bordo-mavili takım ilk maçını kendi sahasında 18 Ağustos tarihinde oynayacak. Bu maçın rövanşı ise 25 Ağustos yapılacak. Trabzonspor Athletic Bilbao karşısında başarılar diliyoruz




maçın yayın hakkı dsmartta







0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger